Strava záľuby a smrtiaci tuk


Myslíte si že úplná zmena životného štýlu môže znížiť riziko vzniku rakoviny ako takej. Úplne čo sa týka mňa samej ja ľudom odporúčam. Znížiť spotrebu tukov aj olejov. V prvom rade tých živočíšnych tukov. Hlavne znížte svoju telesnú hmotnosť. Používajte viac celozrnného potravín. Každý deň jedzte a aj listovú zeleninu. Top je kapusta tiež brokolica a samozrejme. Nepoužívajte alkohol ani veľa nesoľte ani údené výrobky nepoužite údené výrobky. To sú kroky ktoré smerujú k rakovine. Možno sa pýtate či to vážne funguje môže táto jednoduchá zmena stravovania pomôcť v boji proti takému tajomnému a smrteľnému nebezpečenstvu akým je rakovina. Môžeme vážne redukovať túto zákernú chorobu. Nedávne výsledky čo robili výskum nám ukázal že sa to dá. Našli skupinku ľudí ktorých stravovanie zodpovedá k tomu čo tzv. zodpovedá štýlu ktorý bol odporúčaný.

si to čo ješ

Cirka polovička ľudí bola vegetariáni. Ani nefajčili ani nepili alkohol jedli veľa strukovín aj celozrnné potraviny aj milovali zeleninu a ovocie. Títo ľudia žili v chrámoch bola to skupina kresťanov nazývali sa Adventisti siedmeho dňa. oni o brali vážne. Že naše telo je chrámom Svätého Ducha oni zdravú stravu berú tak že tento smer je organickou súčasťou ich života a viery. Čo ukázali výskumy všeobecne. Rakovina pľúc postihuje týchto ľudí až 5 krát menej ako ostatnú populáciu. Aj ďalší výskum ostatných druhov rakoviny ktorú spôsobuje zákerne fajčenie až o takmer 60 percent nižšie je u nich lebo neholdujú fajčeniu. Aj produkcia ako je rakovina hrubého čreva je omnoho nižší než u ostatnej populácii . Prečo vlastne stúpa výskyt rakoviny. lebo mäso ako vieme je veľmi kalorické čo sa týka potravín. Už sme si hovorili- písali že vláknina pôsobí najmä vo vzťahu k rakovine. Aj to platí pre srdce. Hovorili sme o kalóriách a mäse.

banán na miesto cukru

A čo ďalej chcela by som dodať ešte že pomôcť môžeme aj tak že si kaloricky bohaté jedlo rozdelíme na raňajky. Ako sa hovorí raňajkuj ako kráľ zase obeduj ako mešťan a večeraj ako žobrák. Mali by sme sa podľa toho riadiť. Nadváhu majú skôr tí ktorí jedia výdatné a neskôr počas dňa. Tzv. kalórie ktoré sa prijaté ráno dokážeme cez deň rýchle spáliť. Ale keď zjeme výdatnú večeru to je hotové nešťastie. Takže odporúčam jesť viac šalátov ako skvelý typ na diétne stravovanie. Čas hrá veľmi dôležitú úlohu pri stravovaní. Spôsob ako jeme je niekedy dôležitejší ako to čo papáme. Keď potravinu doslova a do písmena do seba nahádžeme hneď ju znehodnotíme. Na naše jedlo si treba nájsť čas a poriadok v jedle. Čas by sme si mali vždy nájsť povedzme na poludnie čiže o 12 hodine. Ešte otázočka má patriť aj zákusok k jedlu. Podľa štatistík nie lebo spotreba cukru stúpa každý rok a cukor patrí do skupiny ktoré spôsobujú choroby. Treba sa ho zrieknuť . Nie vo veľkom ho jesť nepreháňať to.